Over mij

Wie ben ik?

Ik ben Nadoua Dahmane, een sociaal ondernemende jongedame en moeder van drie kinderen. Ik ben een geboren en getogen Utrechtse met een Marokkaanse roots. Trots op beide achtergronden waar ik mijn vruchten van geplukt heb en nog steeds doe.

NadouaMijn bedrijfsnaam luidt NaDoua, ontleend aan mijn eigen voornaam. Nadoua betekent in het klassiek Arabisch ‘vergadering / bijeenkomst’. Door mijn bedrijfsnaam mijn eigen (belangrijke) voornaam te geven maak ik een aanzet tot het inzetten van mijn eigen unieke kracht. Een geluid die ik wil meegeven aan de meiden en vrouwen. Mijn motto ‘Elevate your potential’ komt hier goed tot zijn recht.

Nourmedia-nadoua-life-coach-devider

mijn-startMijn start als life coach heeft geen ellenlange geschiedenis, de keus was snel gemaakt. Actief met mensen omgaan en van betekenis zijn is altijd een drijfveer voor mij geweest. Al sinds de middelbare school wist ik wat ik zou gaan doen later: mensen helpen. Zo cliché als het destijds klonk, hoe positief beladen dat nu voor mij is.

In mij schuilt een ware social worker en een coach. In mijn omgeving ben ik de aangewezen persoon waar advies aan gevraagd wordt. Van nature ben ik analytisch ingesteld en heb ik een sterk intuïtief vermogen. Dit werkt positief in gesprekken met de vrouwen. Door de situatie van alle kanten te bekijken, door te spreken en het gebruik van bepaalde gesprekstechnieken, komen we tot de juiste oplossing. Zonder waardeoordeel luister ik graag naar de ander. Belangrijk in mijn coaching vind ik dat de dame in kwestie haar identiteit vormt op de manier zoals zij dat wil en waar zij zich prettig bij voelt, met behoud met haar eigen cultuur en geloof. Als ervaringsdeskundige op dit gebied kan ik zeggen dat hier een mooie balans in te vinden is. Zo heb ik zelf een transformatie ondergaan van zeer introverte binnenvetter naar een netwerker en outreachende jongedame. Ik heb hiermee mijn eigen ik gevormd waar ik tevreden mee ben en geloof dat daar nog meer uit te halen valt. Het vinden van die balans is zeker haalbaar, maar bij de pakken neerzitten is geen optie. Waar een wil is, is een weg.

Behalve mijn eigen levenservaring, heb ik bij verscheidene organisaties ervaring opgedaan in de psychiatrie. Mijn interesse in de mens werd steeds meer opgewekt, waarna ik mijn opleiding vervolgde aan de Hogeschool Rotterdam. Sinds 2008 beschik ik over de titel Bachelor of Social Work (studierichting Maatschappelijk Werk en Dienstverlening). Tijdens deze opleiding heb ik veel geleerd op persoonlijke vlak: zelfreflectie, het herkennen en gebruiken van mijn intuïties, prioriteiten en grenzen stellen en doelgericht ondernemen. Deze vaardigheden zorgen voor balans, voldoening en positieve energie. Waarden die ik graag deel met de vrouwen. Verder ben ik gediplomeerd Life Coach (erkend door BATC, VBAG en LVNG).

Ook heb ik ruim 10 jaar werkervaring in de welzijnsbranche, waar ik nog steeds werkzaam ben als sociaal makelaar in de gemeente Utrecht. Hier verbind, ondersteun en adviseer ik wijkbewoners en vrijwilligers bij bijvoorbeeld het opzetten van initiatieven die een uitkomst bieden aan een beter leefklimaat in de buurt.

Op deze manier hoop ik je beter kennis te hebben laten maken met wie ik ben en waar ik voor sta. Meer weten? Volg mij op mijn facebookpagina Nadoua coacht.