Vind de aanpakker in jou


Er was een tijd waarin ik me behoorlijk over van alles zorgen kon maken. Vooral als je een denker bent en veelal observeert en alles op je in laat werken. Om daar vervolgens iets van te vinden. En dat vinden begint met een gedachte. Die gedachte krijgt aandacht. Het krijgt focus. Voor ik het wist, bevond ik me in een spiraal van eindeloos gepieker. Uiteraard had dit effect op mijn hele zijn en hoe ik me ging gedragen. Als ik dan ook nog gevoelig was, eindigde dat in een achtbaan van emoties die elkaar afwisselden. Met onzekerheid als gevolg. Moet ik doorgaan? Verschrikkelijk…

Iedereen worstelt weleens met iets. De ene meer dan de ander. En voor de een voelt dat zwaarder aan dan de ander. Ieder haar draagkracht. Maar zoals bij alles kent het een limiet. Hoeveel blijf je dragen? Hoe lang blijf je ballen in de lucht houden? Zelfs een weegschaal heeft een uiterste draagkracht of hij slaat op tilt of de wijzer schiet eruit. Zie jezelf als die weegschaal, waarin disbalans is. Er komt een moment waarop je een (of meerdere) van die ballen die je draagt en rond jongleert moet aanpakken, moet loslaten of anderszins ermee leert omgaan, zodat het niet meer zoveel impact op je blijft hebben. 

Het maakt niet uit of je nu met iets worstelt of niet. Deze boodschap is voor iedere vrouw die krachtig en gelukkig in het leven wil staan. Zij die innerlijke rust wil vinden en zich niet snel wil laten frustreren door situaties van alledag. Situaties die nu soms eenmaal buiten jouw macht om kunnen gebeuren. Vind de strijder, de ‘warrior’, in jou! Wees niet de ‘worrier’ de zorgenmaker, want zoals je wel gemerkt zult hebben, levert je dat niks op.

Hoe doe je dat? Stel jezelf de volgende vragen
1) Wat is jouw bijdrage in dit leven? Wat heb jij te bieden voor jezelf en anderen? 
2) Waar sta je voor? Welke visie heb jij?
3) Waar liggen jouw talenten en hoe onderscheid jij je daarmee?

En dan een lastige vraag: 
4) Stel dat elke zorg die je hebt letterlijk je levensduur met 1 dag zou verminderen en zo lang je je geen zorgen maakt een halve dag levensduur erbij krijgt. Wat zou er dan gebeuren? Wat zou je doen en waarom?

Note bij vraag 1: eindig je antwoord niet met ‘Ja, maar…’. Dit ontkracht alles wat je eerder al antwoord gezegd hebt. Kijk vooruit en bedenk dat veel mogelijk is. Er is niet 1 manier, er zijn meerdere manieren. 
Note bij vraag 2: visualiseer hoe jij wil zijn en waarvan jij voelt dat dat het beste bij je past. Intuïtie speelt hier een belangrijke rol. Staat ie wel aan bij jou?
Note bij vraag 3: Jouw talenten zijn de zaken of dingen waarvan JIJ vindt dat je goed in bent. Als je het lastig vindt om te noemen, zeg ik allereerst: je praat tegen jezelf hierin, dus laat bescheidenheid thuis. En daarna zeg ik: waarvan zeggen mensen dat jij goed in bent of goed kan? En wat maakt jou daarin uniek? Kom op lieve dame, ik weet echt zeker dat daar veel potentie zit. 

Voor nu genoeg stof tot nadenken. Rest mij te vragen: Geef je het op of geef je 200%?

Mijn aanpak is vaak rigoureus geweest. Toen ik mezelf heel goed leerde kennen en voor mezelf had bepaald wie ik ben en wie ik wil zijn, ben ik op mijn strepen gaan staan. No matter what will happen, ik zal dichtbij mezelf blijven. Daardoor is wel mijn leven 180 graden veranderd, heb ik veel opgeofferd en veel vervelende dingen over me heen gehad. Maar ik bleef standvastig loyaal aan mijn zijn. Dat is de fighter in mij. Nu jij?

Find the fighter in you!

Veel liefs, Nadoua

Like en volg mij op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Stuur me anders een Email
Volg mij ook op Facebook
Volg mij ook op Facebook
Volg mij ook op LinkedIn