BLOG

Haal positiviteit uit jezelf!

zipper-2923487_1920

Zodra we het over negativiteit hebben, wordt vaak gesproken over die negatieve houding/gedrag van de ander. Je hebt er last van, omdat je zelf wél gewoon vooruit wilt. Je wilt positief zijn, zo ook in het leven staan, om er profijt van te kunnen hebben en je lekkerder in je vel te voelen. Toch hebben […]

Zie ik eruit alsof ik het nodig heb?

smiley-2979107_1920

“Zie ik eruit alsof ik het nodig heb?”, wordt er nog weleens gezegd over coaching. “Ik heb het niet nodig, ik regel het zelf toch wel!” De vrouwen die dit zeggen, praten dan over hun worsteling met anderen. Als hen dan coaching wordt aanbevolen, houden ze het af of laten het voor wat het is. Waarom eigenlijk?

Negativiteit de baas.. hoe dan?

board-2525247_1920

“Nadoua, kun je iets vertellen over hoe ik om moet gaan met mensen die zo negatief zijn?” Een vraag die me altijd gesteld wordt. “Dan bedoel ik mensen die dichtbij mij staan, zoals dierbaren…” Hoewel ik uit eigen ervaring weet hoe lastig dit is, raakt het me toch dat er vrouwen zijn die hier serieus bijna een dagtaak aan hebben. Er zo op gefocust zijn er iets aan te doen. En dat doen kan natuurlijk op velerlei manieren. De meest gangbare is: negeren. Daarna komt: negeren. Vervolgens komt: ermee leren omgaan, het is er nou eenmaal. He, lieve dame, het kan anders…

Klagen, de meest goedkope taal

at-a-loss-2773594_1920

Klagen, niet de meest plezierige vorm van spreken. Iedereen kan dit beamen en toch maken we ons er allemaal aan schuldig. Bleeeh! Klagen, zeuren, ongenoegen uiten.. We hebben er altijd wel wat op te zeggen. In combinatie met ‘positiever worden’ staat dit vaak in het voornemens lijstje: ik ga minder klagen. En hoe lukt dat?

Vind de aanpakker in jou

ad-nauseum-1562850_1920

Er was een tijd waarin ik me behoorlijk over van alles zorgen kon maken. Vooral als je een denker bent en veelal observeert en alles op je in laat werken. Om daar vervolgens iets van te vinden. En dat vinden begint met een gedachte. Die gedachte krijgt aandacht. Het krijgt focus. Voor ik het wist, bevond ik me in een spiraal van eindeloos gepieker. Uiteraard had dit effect op mijn hele zijn en hoe ik me ging gedragen. Als ik dan ook nog gevoelig was, eindigde dat in een achtbaan van emoties die elkaar afwisselden. Met onzekerheid als gevolg. Moet ik doorgaan?